August 1, 2013

Vacances a Pont d'Enseula


Avui, primer dia de vacances per a molts, hi ha alguns que desfilen cap a Duesaigües. El més despistat de tots, l’Arandu, que ha vist la foto del poble amb el viaducte, ja està pensant en refrescar-se només arribar. Però quin ós més innocent, ha confós aquest monument, declarat Patrimoni Industrial de Catalunya, amb un aqüeducte, i somia fer una bona remullada en algun dels dos rius, que no són tals sinó dos petits barrancs. Com a molt rebrà un bon cop d’arruixadora, i au!.
L’Artús ha vingut a afegir-se a la comitiva d’aquests quatre animals de companyia, que algú va deixar abandonats un dia, amb la il·lusió de poder plantar tomaqueres al jardí de llicorella. 
L’Arpa, que té molt clar que al refugi de la Vinyeta només es va a descansar, s’endú uns quants llibres per llegir. Per contra l’Ara, sempre pensant en treballar, i per por de no estar al dia d’allò que es cou al seu voltant, carrega amb l'ordinador portàtil, un mac ultralleuger ideal per als que van a pas de tortuga. 
L’Argon, el caiman nan (i molt més espavilat que l’Arandu), ja sap que Duesaigües no té res a veure amb Dosrius, i s’equipa per recórrer llargues distàncies en terra ferma. Dins la seva motxilla amaga alguns estris sospitosos. A saber si en comptes de passejar pels camps d’oliveres i avellaners, preferirà tancar-se a la cuina de la senyora Paüls i preparar confitura de tomàquet, o alguna altra llaminadura, que acabi deixant-lo sense dentadura.

Vacances a Pont d’Enseula. Núria Feijoó.

No comments: